Élet kisvirága

Történetek

Luca Kisvirág története

“Luca extrém koraszülöttként született 27. hétre 770 gramm súllyal. Születése után, a legsúlyosabb, öntvény-szerű, az egész agyállományát érintő agytörzsig érő agyvérzés érte, sérült a központi idegrendszere is, minden izma bénult, amelyhez látás- és hallássérülés is társul. Összesen 7 hónapig voltunk kórházban, közben többször élet-halál között lebegve. Születése után orvosi téren minden segítséget megkaptunk. Egy hét után mentem haza először, az akkor 5 éves óvodás kislányom és a családom már nagyon várt.”

Olvasd el itt a teljes történetet!

Luca extrém koraszülöttként született 27. hétre 770 gramm súllyal. Születése után, a legsúlyosabb, öntvény-szerű, az egész agyállományát érintő agytörzsig érő agyvérzés érte, sérült a központi idegrendszere is, minden izma bénult, amelyhez látás- és hallássérülés is társul. Összesen 7 hónapig voltunk kórházban, közben többször élet-halál között lebegve.  Egy hét után mentem haza először a kórházból, ahol Luca az inkubátorban az intenzív osztályon maradt. Napi 2 szer látogathattuk. Az akkor 5 éves óvodás kislányom és a családom már nagyon várt. Ekkor úgy éreztem, hogy szétesett körülöttem az egész világ és vele együtt az egész életem. Kislányom egészsége, a munkám, az álmaim, a jövőbeni terveim. De nem volt más választásom, össze kellett szednem magam és kezembe vennem a sorsunk irányítását.

Jártam a kórházba minden nap, erős hittel, hogy kislányom a sérülések ellenére is nagyon jól fog fejlődni. Simogattam és énekeltem Lucának az inkubátor mellett. Mégis olyan tehetetlennek éreztem magam, valami hiányzott. Elgondolkodtam azon, hogy mi az, amit én is tehetnék a kislányom fejlődése érdekében.  Kutatni kezdtem, hogy mit tudnék tanulni, amivel segítem Őt abban, hogy minél jobban fejlődjön. Azelőtt nem hittem a természetes gyógymódokban. Vagyis nem ismertem őket. Azonban egy ilyen élethelyzetben, ahol mindent megteszel a gyermeked gyógyulásáért, az orvosi kezelések, gyógytornák mellett, automatikusan bekapcsolódnak a természetes gyógymódok is.  Láttam az inkubátorban a 24-27 hetes babákat körülöttem. Csodálatos volt, hogy így, anyaméhen kívül – persze orvosi segítséggel – is látványosan fejlődtek. A kis szervezetük gyógyítgatta önmagát. Biztos voltam benne, hogy az élet nem lehet csupán ennyi, a természet csodákra képes, és ennek ők a bizonyítékai, élő példái. Így találtam meg az első tanfolyamot, amit elvégeztem, a thai masszázst, amit nagyon komplex gyógymódnak találtam. Ezen a technikán keresztül nemcsak gyermekem fejlődését, hanem a kettőnk közötti meghitt kapcsolatot is folyamatosan átéltem. Míg egy ép gyermek automatikusan ad, egy sérült gyermeknél meg kell találni azokat a csatornákat, amelyeken keresztül megtapasztalhatjuk egymás szeretetét. (Lucánk ekkor még nem látott és nem halott). A masszázs hatására nemcsak kinyíltak az ujjacskái az ökölbe szorított kézfején, hanem testtudata is elkezdett fejlődni elkezdte mozgatni a lábait is. Ez az eredmény annyira megfogott, hogy mind a 4 modult elvégeztem és Baba Thai masszázsoktató lettem. Minden szülőtársamnak meg akartam tanítani. Vittem az információkat a kórházba, vigasztaltam az ott lévő anyukákat, hogy milyen jó fejlesztéseket találtam a gyógytornákon kívül, van remény. Azt gondoltam, fontos, hogy ne a kétségbeesés uralja az embert, mert a tehetetlenségnél nincs rosszabb érzés. Ha elkezdesz tenni a gyermekedért, akkor jobban leszel te is, hiszen részese leszel a fejlődésének. A napokat a remény és a tettrekészség tölti ki, nem pedig a tehetetlenség szörnyű érzése.

Minden eredményben kemény munka van Luca és az én részemről is. Egy éven át naponta 6-szor tornáztattam Lucát a Katona módszer segítségével. A látásfejlesztés és a gyógypedagógia hozzá járult az értelmi fejlődéshez is. Szinte az összes megtalálható terápiára jártunk. Nagyon sok újabbnál újabb mozgásfejlesztés lépett be az életünkbe, külföldi és belföldi egyaránt.

Egy héten 5-6 foglalkozásra jártunk az otthoni feladatsorok mellett. Később kitisztult mely terápiák hoznak eredményt, és melyek nem. Sok más természetes gyógymódot kipróbáltam, és sok zsákutcába is belefutottunk. Ekkor még nem tudtam megkülönböztetni, hogy ki a hiteles, tanult gyógyító és ki nem. Nagyon sok pénz elment ilyen üres ígéretekre. A sok csalódás és a valódi eredmények: a thai masszázs és a homeopátia pozitív tapasztalatai együttesen indítottak el azon az úton, hogy olyan gyógymódokat tanuljak, amelyeknél láttam, hogy eredményt hoznak. Meg akartam tanulni, ami működik. Számos tanfolyamot elvégeztem és már tisztán láttam a terápiák közt, ki tudtam szűrni a hiteltelen varázslókat. Ezek olyan tanfolyamok voltak, melyek természetgyógyász vizsgához kötöttek, tehát tanultam anatómiát, élettant, egészségügyi majd természetgyógyász vizsgát tettem az Egészségügyi Továbbképző Intézetben.

A gyógytornákat kiegészítve használtam a természetgyógyászat során tanult gyógymódokat, köztük a Schüssler só terápiát, Homeopátiát,  Ayurvedikus táplálkozást, Bach virág terápiát. Ezek közül több nem csak Lucának segített, hanem az egész családnak. A Bach virág terápiáról gondolom azt, hogy minden anyukának meg kellene tanulni, mert az élet számos területén, a mindennapi érzelmi kihívásaiban is segítségünkre lehet. Később Lucának súlyos epilepsziás rohamai lettek, rohammentő vitte sűrűn, szinte havonta került kórházba, ahol sokszor került intenzív osztályra, én meg természetesen vele mentem.  Közben megszakadt a szívem, az otthon maradt testvére miatt. Vittem magammal a könyveimet gyakran onnan mentem vizsgázni és oda mentem vissza.

Luca 4 éves korában kezdtem el fülakupunktúrás addiktológiát tanulni, ami az addiktológia mellett a poszttraumás stressz kezelésének egyik leghatékonyabb módszere. A tanfolyam során, egymáson gyakoroltunk, ezért én is rendszeres kezelésben részesültem. Így nem csak tudást, hanem lelki gyógyulást is kaptam. Addig észre sem vettem, hogy mennyi feldolgozatlan fájdalmat hordozok, ami észrevétlen az életem részévé vált. Csak azt éreztem a kezelések során, hogy hatalmas sziklák gördülnek le a szívemről, amikről nem is tudtam, hogy ott vannak, mert nem volt időm velük foglalkozni. Egyre jobban és jobban lettem.

Lucát is vittem magammal az rendszeresen iskolába, ahol a tanárom, Dr. Széchenyi István kezelte. Javult a hallása, már hallókészüléket kapott, és javult a látása is. Kinyílt előtte a világ. Hihetetlen hálát adtam a sorsnak, hogy ebbe az iskolába vezetett. A tanultakat az egész családon használni tudtam, mert néha a testvérek és a család jobban sérülnek, mint a sérült gyermek. Úgy éreztem, hogy jól vagyok, és azt gondoltam, hogy ez az érzés az összes anyukának jár.

Örömmel kezeltem a környezetemben lévő anyukákat a tanult terápiákkal. A saját életemben magamon tapasztaltam, tudtam, hogy működnek.

Ekkor jöttem rá, hogy igazából az anyukákat, szülőket kell először kezelni, hogy a család egyensúlya helyreálljon. Ezáltal gyermekünk is jobban gyógyul, a testvérek is jobban lesznek, a házasság is kiegyensúlyozottabbá válik. Nagyon oda kell figyelni magunkra. Évekig kezeltem sorstárs anyukákat, de azt gondoltam, hogy nem az a megoldás, hogy én ingyen kezelem a szülőket, hanem az, hogy elősegítsem, hogy minél többen megtanulják ezeket a gyógymódokat.

Önkéntes munkám során már nem csak az érintett családokat kezeltem, hanem beléptek az életembe mások is, akiknek segítségre volt szüksége.

Pánikbetegekkel, alvászavarban szenvedőkkel is foglalkoztam, akik sikeresen gyógyultak.

2015-ben lehetőséget kaptam részt venni az ország legrangosabb, III. fülakupunktúrás szakmai konferenciáján, hogy esettanulmányaimat, melyeket orvosi dokumentációk is alátámasztanak, prezentáljam.

Ennek címe: „A NADA és a Bach virág cseppek pszichoterápiás hatása pánikbetegségben és alvászavarban.”

Már számos esettel a hátam mögött rájöttem, hogy a traumák oldása, a stressz kezelése, önmagunk megismerése és a család összetartása, az EGÉSZSÉG kulcsa.

Ezért jelenleg Fülakupunktúrás addiktológusként, Life Coach-ként segítem a hozzám forduló családokat az alapítvány szolgáltatásainak keretein belül. Így a stressz oldástól kezdve, az önmaguk erősségeinek megismerésén keresztül, a házasság-, a család-összetartásáig az élet számos területén tudok segítséget nyújtani.